RV Iris boekt succes op de Ringvaartregatta

Dit jaar werd afgelopen woensdag 29 mei voor de 49ste keer de OC&C Ringvaart Regatta gehouden, een uitdagende 100 kilometer roeien. Ook Roeivereniging Iris uit Lisse is uiteraard vertegenwoordigd bij deze langste roeiwedstrijd ter wereld. De Ringvaartregatta, startend in Leiden via de Ringvaart van de Haarlemmermeer en finisht in Delft. Twee boten van roeivereniging Iris gingen dit jaar die extreme uitdaging aan. Een skiff met roeister Karolien uit Noordwijkerhout en een dubbel vier met roeiers Arthur uit Noordwijk, Bob uit Voorhout, Guus en Kor uit Lisse en stuurvrouw Sophie eveneens uit Noordwijk. 

De weersomstandigheden met stevige wind en golfslag op de Kager plassen maakten deze editie extra extreem, vooral voor de skiffeuse in haar ranke bootje. Lees ook hier het uitgebreide persoonlijke verhaal van het avontuur van Karolien.

De vier had een laat startnummer en had 90% van de 175 gestarte boten voor zich bij het vertrek. Bij de finish waren er echter pas slechts 5% vóór hun de eindstreep in Delft gepasseerd. Een fenomenale inhaalrace, ondanks materiaalpech en noodzakelijke reparatie onderweg. De defintieve uitslag is nog niet bekend, maar zoals het er momenteel naar uit ziet zijn beide Iris boten als 4e gefinished in hun bootcategorie.

Lees hier de persoonlijke ervaringen van onze dubbel vier.

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur