Reisverslag: De Waterlandtocht

Zondag 2 juni 2024
Roeivereniging De Where, Purmerend

8 Roeiers van roeigroep “de Snorkels” van Roeivereniging Iris hebben de Waterlandtocht geroeid, een prachtige roeitocht georganiseerd door de Purmerender Roeivereniging De Where. Onze dag startte in Purmerend, waar we ons vol enthousiasme verzamelden bij het clubhuis van De Where. De boten lagen al klaar voor het avontuur door het Noord-Hollandse landschap.

De route:

Vanuit Purmerend roeiden we eerst via de Ringvaart richting Ilpendam. Het was een mooie ochtend, de zon scheen en de temperatuur was perfect voor een dag op het water.

Bij Ilpendam vervolgden we onze weg naar Monnickendam. Na het passeren van de sluis werd het wat uitdagender; de smalle slootjes dwars door Monnickendam boden een extra moeilijkheidsgraad. Het vergt precisie om door deze nauwe slootjes te navigeren, maar het gaf ons ook een unieke kijk op de schilderachtige straatjes van dit mooie oude plaatsje.
In Monnickendam genoten we ook van een welverdiende lunch.

Onze tocht vervolgde door “Het Varkensland” naar Broek in Waterland. Dit gedeelte van de route was ook erg mooi; het groene landschap werd slechts onderbroken door de charmante huizen van Broek in Waterland. We roeiden dwars door dit pittoreske dorp, en weer terug.

Vanuit Broek in Waterland roeide we door, opnieuw omringd door uitgestrekte weilanden vol met koeien, schapen en een verscheidenheid aan watervogels zoals zwanen met hun jongen, ganzen en futen op hun nestjes.

De laatste uitdaging van de dag was het navigeren door een veelheid aan steeds smaller wordende weiland slootjes tot we bij een dijk kwamen waar we de boten overheen moesten tillen.

Via Ilpendam roeiden we uiteindelijk weer terug naar Purmerend. Met een heerlijke oosterse maaltijd werd deze dag afgesloten. De prachtige natuur, het perfecte weer en de fijne sfeer maakten de Waterlandtocht tot een onvergetelijke ervaring!

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur