(Proef)Lid worden

Word ook lid van onze vereniging

De roeisport is een sport waarbij je al je spieren versterkt en je conditie toeneemt. Een mooie bijkomstigheid is dat de roeisport niet blessuregevoelig is.

Net als bij andere sporten, kent ook het roeien verschillende niveaus. Van recreatief tot roeien op wedstrijdniveau. Van 1 keer per week tot dagelijks trainen. Van een uur flink doorhalen tot regelmatig deelnemen aan een marathon (50+ km). Bij onze roeivereniging zijn al deze verschillende niveaus aanwezig. Dit geldt ook voor de leeftijd. Roeien kan van jong tot ‘oud’.

Enthousiast geworden? Kom een keer langs en/of maak kennis met deze mooie sport door een proeflidmaatschap aan te gaan.

Waarom roeien?

Proeflidmaatschap

Mocht je niet direct willen beslissen, kan je ook een proeflidmaatschap aangaan. Gedurende 8 weken bekijk je of de roeisport bij jou past. Na 8 weken wordt het aspirant lidmaatschap automatisch omgezet in een student-, partner- of gewoon lidmaatschap, net wat van toepassing is. Als je dat niet wilt, maak je dit voor het einde van de 8 weken schriftelijk kenbaar bij de ledenadministratie. In dat geval schrijven we je aan het einde van het proeflidmaatschap weer uit.

Voor junioren is de regeling dat ze twee gratis proeflessen kunnen volgen, waarna besloten wordt of ze lid worden.

Er kan slechts eenmaal gebruik gemaakt worden van het proeflidmaatschap. 

Lid worden

- zonder roeiervaring

Als je nog nooit geroeid hebt, krijg je na je aanmelding wekelijks instructie van onze roeicoaches. Zij leren je de basisbeginselen van het roeien. Tijdens de praktijklessen wordt er ook veel aandacht besteed aan veiligheid, roeitechniek, lichaamshouding en het materiaal.

Wanneer je bovenstaande voldoende beheerst, ga je je eerste roei-examen afleggen. Geslaagd? Vanaf dat moment kan je (zo vaak je wil) met je ploeggenoten zelfstandig roeien in de toegewezen boten met stuurman of -vrouw. Ook kan je deelnemen aan verschillende toertochten. Afhankelijk van je ambitie kun je daarna doortrainen voor een hoger niveau.

- met roeiervaring

Wanneer je als nieuw senior lid bij de vereniging komt en je hebt al eerder geroeid, laten we je eerst “voor-roeien”. Zo kunnen we beoordelen op welk niveau je roeit. Indien je lang niet geroeid hebt, krijg je nog een aantal lessen om je vaardigheden weer wat op te frissen. Daarna kun je vaak snel op voor je roei-examen. De bevoegdheid die je dan krijgt, is afhankelijk van je eerdere ervaring. In de meeste gevallen stromen ervaren roeiers direct in op niveau S2 (ongestuurde C-boten) of S4 (skiff).

Jeugd leden

Vanaf 12 jaar is iedereen van harte welkom om bij onze vereniging te komen roeien. Onder leiding van de jeugdinstructeurs krijgen jeugdleden les in speciale groepen voor junioren.

Aangepast roeien

De roeisport kan ook beoefend worden met een beperking. De mogelijkheden zijn bij roeivereniging Iris nog niet zo groot, maar overleggen kan altijd. Indien we je niet zelf kunnen ondersteunen, verwijzen we je door naar een roeivereniging met meer hulpmiddelen en betere voorzieningen.

Veelgestelde vragen

Als je nog niet zeker weet of roeien echt iets voor jou is, kan je proeflid worden. Gedurende een periode van 8 weken, krijg je wekelijks les en ontdek je of roeien bij je past. Na 8 weken wordt het proeflidmaatschap automatisch omgezet in een lidmaatschap,  tenzij je voor die tijd schriftelijk hebt laten weten dat je geen lid wilt worden.

Voor het verenigingsjaar 2023/2024 gelden de volgende tarieven:

Contributie:

  • Senioren: € 312,79
  • Junioren, studenten en gezins-/partner leden: € 265,41

KNRB bijdrage:

  • Senioren: € 45,00
  • Junioren & studenten: € 25,27

Proeflidmaatschap:

  • Senioren:  € 65
  • Junioren & studenten: € 55

Inschrijfkosten nieuwe leden: € 25

Het contributiejaar loopt van 1 oktober tot en met 30 september. De toetreding van nieuwe leden gebeurt per 1e van de maand en de verschuldigde contributie
is naar rato van het aantal resterende maanden in het lidmaatschapsjaar. Dit geldt niet voor de KNRB bijdrage. Hiervoor geldt een vast tarief per jaar.

Indien lidmaatschap volgt op een  proeflidmaatschap wordt de contributie berekend per ingang van het proeflidmaatschap en worden de kosten van het proeflidmaatschap in mindering gebracht.

Lid worden vereist weinig actie. Lid blijven gaat geheel vanzelf, daar hoef je niets voor te doen. Maar mocht je je lidmaatschap willen beëindigen dan moet je wél in actie komen. Wij wijzen met nadruk op het volgende.

Proeflidmaatschap:
Opzeggen van een proeflidmaatschap doe je door voor het einde van het 8
weken proefperiode het ledensecretariaat te informeren dat je niet verder gaat.

Overige lidmaatschappen:
Er geldt een opzegtermijn van 2 maanden. Opzegging van het lidmaatschap voor het komende verenigingsjaar dient te geschieden:

  • vóór 31 juli van het huidige jaar
  • schriftelijk (per brief of e-mail) bij het ledensecretariaat

Contactgegevens voor opzeggingen
RV Iris, t.a.v. Ledensecretaris
Ruishornlaan 23 – 2162 VW  – Lisse
of per email: ledensecretaris@rv-iris.nl

Alle opzeggingen worden door het ledensecretariaat schriftelijk bevestigd.

Het hele jaar door bieden we lessen aan op de woensdag- en zaterdagochtend. Daarnaast organiseren we in het voorjaar vaak ook speciale cursussen voor beginners. In overleg kunnen die ook in de avond plaatsvinden. Houd er rekening mee dat een les gemiddeld 2 uur van je tijd in beslag neemt. Dat is inclusief het in het water leggen en opruimen van de boten plus nabespreking.  

Tijdens het roeien draag je makkelijk zittende kleding die niet te los zit. Kleding is vergelijkbaar met hardloop/wielrenkleding. Het is prettig als je rug, hals en polsen goed warm en beschermd zijn. Dit voorkomt gewrichtsklachten.

In de winter is het verstandig thermokleding te dragen. Draag geen fleece of wollen truien. Deze zuigen zich vol water en worden erg zwaar. Bootschoenen of gympen met smalle hakken voldoen goed.

In verband met de veiligheid is het verplicht dat je goed zichtbaar bent voor overig verkeer. Draag dan ook fel gekleurde (bij voorkeur fluoriserende) bovenkleding tijdens het roeien of sturen.

Als je meer wilt weten over onze roeivereniging, mag je altijd een keer langskomen om kennis te maken en onze leden in actie te zien. Bel wel van te voren even naar 06-83778160 of stuur een email naar info@rv-iris.nl. Dan zorgen wij dat er iemand aanwezig is om je rond te leiden en meer informatie te geven.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur