Veiligheidsavond 23 mei

Donderdag 23 mei was er een veiligheidsavond op onze vereniging. Een paar keer per jaar organiseert de veiligheidscommissie zo’n bijeenkomst in onze sociëteit.  Eind vorig jaar was Ingeborg Dijkstra, deelnemer aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge, gastspreker. Dit keer was het aan de veiligheidscommissie om een presentatie over veiligheid te geven.

Kor heette de circa 25 aanwezigen welkom en benadrukt dat veiligheid een onderdeel hoort te zijn van de cultuur binnen onze vereniging en dat het goed is dat wij elkaar hierop durven aan te spreken. Op uitnodiging was de Commissaris Roei-infrastructuur van de KNRB aanwezig.

Alma lichtte de KNRB-richtlijn Zichtbaarheid toe, welke inmiddels breed is geadopteerd door de leden, de vastgestelde vaarregels (wanneer mag je wel en niet roeien) en drie thema’s op basis van het Veilig Roeienplan:

  1. Vaardigheden van roeiers/stuur
  2. Houding en gedrag in de boot
  3. Kennis (van de vaarregels)

Ook het melden van incidenten op het water kwam aanbod, sinds 2 jaar is het mogelijk om naast schades (bijna) ongelukken te melden op onze website. Luc laat zien waar het incidentformulier te vinden is, namelijk in het afschrijfsysteem, onder “schade en incident”. Het is belangrijk om incidenten te blijven melden, zodat we ervan kunnen leren en waar nodig actie kunnen ondernemen. Hij licht twee recent gemelde incidenten toe.

Tenslotte waren er goede vragen en feedback vanuit de zaal, deze zijn toegevoegd aan de presentatie, welke geplaatst is op het besloten deel ‘Mijn IRIS’. Voor vragen en opmerkingen kunnen onze leden terecht bij de leden van de veiligheidscommissie: Alma, Kor, Michel, Ton en Luc.

 

De veiligheidscommissie

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur