Over ons

Hoe het begon

Roeivereniging Iris is opgericht op 16 januari 2009 door de twee vrienden Erik Plantenberg en Joost Brinkman. Erik en Joost hadden in hun studententijd fanatiek geroeid en wilden de riemen wel weer eens oppakken. Ze kochten beiden een skiff en Joost regelde de stalling in de loods van Willem Akerboom aan de Greef. Dat was het begin van de vereniging.

Ze noemden de vereniging naar Iris, godin van de regenboog in de Griekse mythologie. Maar ook naar de naam van de prachtige bloemen, die familie zijn van de inheemse bloem “Gele Lis”. Een mooie connectie  met onze standplaats in Lisse. 

Riante accommodatie

Erik en Joost verzamelden steeds meer boten bij andere verenigingen en het ledenaantal groeide mee. De loods werd te klein en sinds 2017 beschikt RV Iris over een riante accommodatie. Hier vind je een 500 m2 grote botenloods, werkplaats, sociëteit, indoor trainingsfaciliteiten, keuken, kleedkamers, douches en een prachtig balkon met uitzicht op het water tot aan de Ringvaart. Het clubgebouw in combinatie met de ideale ligging vlakbij Ringvaart en Kager Plassen biedt ons een fantastische uitgangspositie.

Ongedwongen en betrokken

Ons doel is om iedereen met plezier leren en laten roeien op een recreatief of competitief niveau, in een ongedwongen, betrokken sfeer.

Hoe we dat doen? We hebben een passie voor roeien en helpen elkaar om doelen te bereiken. Onze coaches leren je roeien en helpen je techniek te verbeteren. Onze toercommissie organiseert leuke tochten die we samen ondernemen. Onze klustalenten zorgen ervoor dat de vloot in conditie blijft. Iedereen doet wat. Zo helpen we elkaar en de vereniging. 

En hoewel we allemaal graag roeien, draait het niet alleen om de sport. Naar onze vereniging kom je ook voor de gezelligheid en om elkaar te ontmoeten. Drink na het roeien een kop koffie in de sociëteit of op het balkon. Schuif aan bij een van de maandelijkse diners van onze kookclub. Of doe gezellig mee met een zomerse BBQ of de nieuwjaarsborrel. Bij RV Iris ben je altijd welkom!

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur