Toptijden neergezet tijdens ergo marathon

Zaterdag 9 maart organiseerden we voor de tweede keer onze ergomarathon. De twee gastteams van De Spartaan en Crossfit Kenyans waren helaas door ziekte geveld, zodat het deelnemersveld bestond uit Iris leden en één niet-lid, Jeroen Otto uit Nieuw Vennep. Jeroen is ranglijsttopper van de C2 rankings in zijn leeftijdscategorie en in de lichtgewichtklasse. Een heel sterke tegenstander, waardoor de Iris roeiers flink werden uitgedaagd.

Nadat alle ergometers waren ingesteld op exact 42195 meter, ging de race rond 13.00 uur van start.

Vier deelnemers waagden een poging om de volledige marathon in hun eentje af te leggen: Boris, Kor, Ton van Haastregt en gast Jeroen. Stephen en Ton S. deelden de afstand met z’n tweeën. Ook waren er twee 4-persoons teams. De combi van Dennis, Hans, Menno en Rob koos ervoor om wat langere afstanden na elkaar af te leggen. Arthur, Guus, Jonas en Nathan hanteerden een systeem waarbij om de 500 meter werd gewisseld.

Helaas haalden twee individuele deelnemers de eindstreep niet. Kor moest opgeven na 21 km en Boris kwam tot 10 km voor de finish. Jeroen Otto wist in zijn eentje de volledige marathon binnen een tijd van 2 uur, 50 minuten en 7 seconden af te leggen. De onvermoeibare Ton v H wist de finish in een tijd van 3 uur, 9 minuten en 13 seconden te halen.

Het jongste team legde de volledige marathon af in de verbluffende tijd van 2 uur 31 minuten en 13,2 seconden: 6 minuten sneller dan het winnende team van vorig jaar. Het tweede viertal eindigde op 2 uur 57 minuten en 32 seconden, het duo op de mooie tijd van 3:00:03.

Allemaal gefeliciteerd met deze fantastische prestatie en mooie afsluiting van het binnenseizoen. Dit belooft een jaarlijkse traditie te worden!

Ook leuk om te lezen: het verslag van Bollenstreek Omroep over de race

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur