Lentemarathon 2024

Op de vroege ochtend van 16 maart 2024 kwamen 120 roeiers met hun 28 boten vanuit heel Nederland, en zelfs één uit Duitsland, samen bij Roeivereniging Iris voor de derde editie van de Iris Lentemarathon. Met enthousiasme en opwinding in de lucht opende de sociëteit haar deuren om 07.00 uur. Daar werden de gasten ontvangen met koffie, thee en iets lekkers om de dag energiek te starten. Het wedstrijdsecretariaat gaf de startnummers uit terwijl de roeiers en hun stuurlieden de laatste voorbereidingen troffen voor de uitdagende tocht van 51 kilometer.

Tijdens de stuurliedenvergadering om 7.45 uur werden de laatste details en veiligheidsinstructies doorgenomen. Daarna werden de boten te water gelaten om vervolgens één voor één op te roeien naar de start op de hoek van de Greveling en Ringvaart. De starttijden werden genoteerd en de teams konden aan hun avontuur beginnen.

De route leidde de roeiers langs de mooie Kagerplassen, door schilderachtige boerensloten en langs de levendige grachtjes van Leiden. Na een tussenstop bij roeivereniging Asopos vervolgden ze hun weg langs Warmond, het Norremeer en de prachtige bollenvelden in de buurt van de Keukenhof. Hier dienden de eerste tekenen van de lente zich al aan met bloeiende narcissen en geurende hyacinten. De route bood naast een sportieve uitdaging ook een unieke kans om de schoonheid van de Bollenstreek en de historische stadsgrachten van Leiden vanaf het water te ervaren.

Vanaf 13.30 uur bereikten de eerste teams de finish bij onze roeivereniging. Hier werden ze verwelkomd met een zelf gebrouwen kruidenbitter van ons medelid Hans Wensveen en een zakje Iris bloembolletjes. Na het opruimen van de boten kon vanaf 15.30 uur ook genoten worden van een heerlijk Indisch buffet. Tijdens het buffet werden foto’s van de roeimarathon op een groot scherm vertoond en hield voorzitter Kor een speech waarin hij zijn waardering voor de geleverde prestaties uitsprak naar alle deelnemers.

Als organisatie kijken we terug op een geslaagde dag. Dankzij het goede weer en de inzet van vrijwilligers en deelnemers kunnen we spreken van een perfecte start van het marathonroeiseizoen.
Dankjewel aan iedereen die hier aan heeft bijgedragen. En uiteraard hopen we volgend jaar ook weer veel gasten te mogen verwelkomen voor een nieuwe editie van deze prachtige tocht.

Eric vd Heisteeg

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur