Snorkels en Pink Ladies bij jubileumtocht Amsterdam

Op zondag 26 mei 2024 vierde Roei- en Zeilvereniging De Amstel in Amsterdam haar 150-jarig jubileum met een feestelijke roeitocht. Dit evenement was een speciale gelegenheid waarbij leden en gastroeiers samenkwamen om te genieten van een dag op het water.

Ook de Snorkels en de Pink Ladies van onze Roeivereniging, deden met veel enthousiasme aan deze tocht mee. Het weer was prachtig, wat bijdroeg aan de feestelijke sfeer op en rondom de Amstel. Het was welliswaar erg druk op de Amsterdamse grachten maar stuurvrouw Charlotte van de Snorkels had gelukkig de meest recente RV-Iris veiligheidsavond meegemaakt. Daar had ze bijvoorbeeld geleerd om altijd vriendelijk te zijn tegen collega schippers. Luidkeels en zeer beleefd werden daarom alle (soms redelijk wanhopig kijkende) rondvaartboot kapiteins vriendelijk bedankt voor hun (min of meer afgedwongen) uitwijk manouvre. Veilig gevoel! RV-Iris was goed vertegenwoordigd, de Snorkels en Pink Ladies namen deel met 3 boten.

De route voerde langs super leuke plekjes, dwars door Amsterdam, echt genieten dus van de mooie omgeving en het mooie weer! De festiviteiten werden afgesloten met een gezellig diner in de sociëteit van RZV De Amstel.

Al met al was het een zeer geslaagde dag, die niet alleen de jubileumviering van RZV De Amstel eer aandeed, maar ook de gezelligheid en het plezier binnen de roeigemeenschap benadrukte!
Door Eric van de Heisteeg

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur