Goud en Brons voor leerlingen van Fioretti College Lisse bij Nationaal Scholieren Roeikampioenschap

14 leerlingen van het Fioretti College uit Lisse hebben vrijdag 31 mei meegedaan aan het Nationaal Scholieren Roei Kampioenschap (NSRK) op de Bosbaan in Amstelveen. Het NSRK is de grote wedstrijd tussen alle middelbare scholen van Nederland en trekt jaarlijks ruim 300 deelnemers. Alle scholieren, junioren, competitie- en wedstrijdroeiers tot en met 18 jaar, die een ploeg van hun school vormen, kunnen meedoen! Zij strijden namens hun school over een afstand van 500m voor de titel ‘Beste Roeischool van Nederland’.

Scholieren kunnen bij roeiverenigingen door heel Nederland terecht om kennis met de roeisport te maken en er voor het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) te oefenen. Het Fioretti College Lisse was van harte welkom bij de Lisserse Roeivereniging Iris en haar vrijwilligers!

12 van de leerlingen hadden tot een maand geleden helemaal nog geen roeiervaring en eind april startte voor hen de eerste training. Ruim vier weken zijn de leerlingen belangeloos getraind door diverse trainers van Roeivereniging Iris uit Lisse. Het is ongelooflijk hoeveel vorderingen er gemaakt zijn in korte tijd. Dat was tijdens de races ook goed zien. Alle 4 de boten van het Fioretti College kwamen in de voorrondes als eerste over de finishlijn en lagen in de middag aan de start in de A-finale.

Na een zeer spannende race in de laatste meters was er goud was voor Milou Galdei en Nathan Bevaart in de categorie Ervaren roeiers Mix 2. Ook was er goud voor Vince van der Lans, Aaron Bik, Aaron Verhoeff en Sebastiaan Keizerwaard in de categorie onervaren roeiers Jongens C4+. Dit team haalde goud onder de bezielende leiding van stuurman Hans van Velzen van Roeivereniging Iris.

Brons was voor Lune Nijsen, Linde Zwetsloot, Bram van der Zwart en Jorn Hulsbosch in de categorie Onervaren roeiers mix C4+ met stuurvrouw Natasja van Roeiverenigning Iris.

De 4e plaats in dezelfde categorie was voor Fenne Kauffman, Yannick van Stein, Thijmen Koomen en Tessa van Hussen.

Met twee eerste plaatsen, een derde en een vierde plaats heeft Het Fiorett College een mooi resultaat neergezet! Het Fioretti College en Roeivereninging Iris zijn enorm trots op deze leerlingen en wat zij in zo’n korte tijd hebben geleerd.

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur