Rondje Ringvaart of…

Op een stralende ochtend verzamelden de leden van de roeivereniging zich al vroeg aan de waterkant, klaar voor een ambitieuze tocht. Ter voorbereiding op de 11-steden roeimarathon zouden we een rondje ringvaart roeien. Maar wegens diverse stremmingen onderweg werd het een alternatieve route. Met de eerste zonnestralen als gezelschap vertrokken meerdere teams in hun boten, vol enthousiasme voor de best wel lange reis die voor hen lag. De route, een indrukwekkende 60 kilometer, uitgezet en bedacht door Monique, beloofde een volle dag roeien.

De tocht begon op het vertrouwde water bij de roeivereniging, waarna de teams zich een weg baanden over de Kaag. Dit bood een serene start, waarbij de roeiers zich konden opwarmen en inslingeren voor de uitdagingen die nog zouden komen. Na de Kaag leidde de route hen via de Leidsevaart, langs Oegstgeest naar Voorhout, en vervolgens langs Noordwijk, Lisse, Hillegom, en Bennebroek, Heemstede en natuurlijk Haarlem.

Elke fase van de tocht bracht zijn eigen charme met zich mee. De Leidsevaart, grachten en het Spaarne in Haarlem, de roeiers werden getrakteerd op een divers landschap dat alleen vanaf het water in al zijn glorie te bewonderen is. De tocht door de grachten van Haarlem was voor velen een hoogtepunt, waarbij de smalle waterwegen, de soms lage bruggetjes en de nabijheid van de stadse pracht een unieke roeiervaring boden.

De terugtocht via de Leidsevaart leidde de teams weer naar de meer vertrouwde wateren, waar de vermoeidheid van de lange afstand voor sommigen begon te wegen. Toch was de sfeer onverminderd positief; de onderlinge aanmoedigingen en de gezelligheid in de boten waren een duidelijk teken van de teamgeest die de hele dag door heerste.

Rond 5 uur in de namiddag kwamen alle teams weer aan bij de roeivereniging. De voldoening van het voltooien van zo’n uitdagende route was op ieders gezicht af te lezen. Het was een sportieve prestatie van formaat, maar bovenal een dag vol plezier, en gezelligheid!

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur