Lisserse Milou Galdeij Nederlands Kampioen roeien

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei werden de Nedelandse Kampioenschappen roeien voor junioren gehouden tijdens de Westelijke Regatta op de Willem Alexanderbaan in Zevenhuizen. Ook Roeivereniging Iris uit Lisse was vertegenwoordigd met o.a. Milou Galdeij. Samen met haar vaste roeimaatje Emma Wissing van roeivereniging Gouda roeide ze op zaterdag in de categorie dubbel twee meisjes tot 16 jaar in de voorronde de snelste tijd (8 minuten en 10 seconden over 2000 meter) waarmee ze zich plaatsten voor de A-finale later in de middag.

Gedurende de middag was de wind wat aangetrokken, waardoor de start in deze finale voor Emma en Milou niet ideaal verliep, maar zij zich voldoende herpakten om uiteindelijk als 2e over de eindstreep te komen. Een mooie prestatie en een kroon op het harde trainen wat zij individueel en samen doen onder de bezielende leiding van hun coaches Mariette Dijkstra (RV Iris) en Toine Vergroesen (RV Gouda).

Op de zondag verschenen deze dames, samen met Lotte Raben van RV de Hunze en Amelie van Sluis van RV Hemus in een dubbel vier aan de start in de categorie dubbelvier meisjes tot 16 jaar (M16 4x). Na een goede start volgde een nek aan nek race, spannend tot de laatste meters, waarbij het viertal met een verschil van slechts 0,5 seconden de rest van het veld voor wist te blijven en zich nu Nederlands Kampioen mogen noemen. Een fantastische mijlpaal!

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur