Ghent May Regatta 2024

Afgelopen weekend werd weer de Ghent May Regatta georganiseerd. Sinds 1889 een grote roeiwedstrijd in het bruisende Gent. Dit jaar waren er roeiers uit o.a. Ierland, Duitsland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland. Twee dagen lang van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag gaan er verschillende bootformaten in  verschillende leeftijdscategorieën over de 2 kilometer lange baan.
De zon, de warmte en ook redelijk wat tegenwind waren dit weekend de elementen die het hoofd geboden moesten worden.
 
Aan de start verschenen ook Jonas Geers en Nathan Bevaart van Roeivereniging Iris uit Lisse in een dubbel-twee,  evenals Milou Galdeij met haar roeimaatje Emma Wissing van RV Gouda. Beide koppels roeiden op zaterdag een kwalificatieronde voor alle jongens/meiden onder 19 jaar. De tijd in deze ronde bepaalde in welke ronde er op zondag gestart mocht worden. Voor de jongens betekende dit een plek in de B-finale voor jongens onder 19 jaar.  De dames kwalificeerden zich voor de A-finale van de meisjes onder 17 jaar. De zondag bracht behalve mooi weer en gezelligheid ook een 2e prijs voor Milou en Emma. Een uitstekende prestatie. De heren eindigden weliswaar in de middenmoot van hun veld, maar hebben zeker laten zien wat ze in hun mars hebben.
 
Op naar de volgende wedstrijd, het NK op de Willem Alexander baan in Zevenhuizen !

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur