ElfSteden RoeiMarathon 2024

Roeivereniging Iris teams finishen ruim binnen de tijd bij de ElfSteden RoeiMarathon (ESRM)

De ElfSteden RoeiMarathon is een uitdagende estafette roeiwedstrijd die jaarlijks in Friesland wordt gehouden. Deelnemers roeien in teams een afstand van 210 kilometer in estafettevorm langs de bekende elf Friese steden, die ze binnen 24 uur moeten voltooien. De marathon vindt elk jaar plaats op de vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag. Bijzonder aan deze marathon is dat het ook ’s nachts doorgaat, waarbij teams voorzien moeten zijn van verlichting om de route veilig te kunnen afleggen. Als je de gehele route binnen de 24 uur hebt afgelegd ontvang je het felbegeerde ElfSteden RoeiMarathon kruisje.

Vanuit Roeivereniging Iris waren er dit jaar twee teams: Het gemengde team “3 J’s” van Iris eindigde op tijd met een keurige 23 uur en 13 minuten. Een prima prestatie temeer omdat dit team uit slechts 9 personen bestaat. Zeker vermeldenswaardig zijn onze roeiers Menno en Dennis die respectievelijk voor de 11e keer en voor de 10e keer het elfstedenkruis opgespeld kregen. Echte ESRM-veteranen dus! Het team van de goedlachse “Snorkels” kwam al eerder, na 22 uur en 38 minuten, over de finishlijn. Dit gemengde team bestaat uit 12 teamleden die, terwijl zoals gebruikelijk de gezelligheid de boventoon voerde, zeker een serieus sportieve prestatie hebben neergezet. “Er is hier sprake van een goed geoliede machine” aldus de Snorkels.

Voorzitter van Roeivereniging Iris, Kor van Hateren, geeft aan erg trots te zijn op de twee Iris teams met deze resultaten. “Vooral mooi om te zien is om onze leden, jong en oud, in sportief opzicht zo snel te zien groeien. Door onze gezellige roeivereniging komen onze leden vaak varen, en dat leidt op een erg leuke manier tot dit soort mooie sportieve prestaties. Lichaamsbeweging is gezond en roeien is vooral een erg leuke maar ook blessure-ongevoelige sport in de buitenlucht. Wat wil je nog meer?”

En hoe is het nu met de teams? Bij de meeste roeiers zijn er wat blaren te zien, maar we horen nu alweer wat nieuwe tijd-doelstellingen voor de ESRM van 2025 langskomen.

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur