Drie Provinciëntocht 2024

Zaterdag 6 april werd de Drie-Provinciëntocht al weer voor de vierde keer geroeid. Dit jaar deden er 6 Iris teams mee, plus een gast team waarin roeiers van De Laak, DDS en RV Pampus hun krachten hadden gebundeld.

Het avontuur begon weer heel vroeg. Om 5 uur ’s morgens verzamelen in de loods voor de laatste check van de bootuitrusting en de briefing. Daarna de boten in alle vroegte te water laten en rond 05.30 startten de 7 C2x+ boten aan de 90 km lange tocht door de drie provinciën: Noord- en Zuid-Holland en Utrecht.

Omdat de Slikkerdammersluis gestremd was, ging de tocht dit jaar via Woerden en Bodegraven ipv via Nieuwkoop. Ook leuk! In Woerden werden we heel gastvrij ontvangen bij roeivereniging De Krom. En ook deze nieuwe route voerde door mooie natuur en over slingerende wateren.

De aantrekkende wind (5 Bft met uitschieters van 6 Bft) in de middag zorgde ervoor dat de Braassem oversteken niet verantwoord was. Daarvoor in de plaats werd een alternatieve route via Leimuiden geroeid. De uiteindelijke route voerde de de roeiers via de Kagerplassen, Hoogmade, Woubrugge, Alphen a/d Rijn, Zwammerdam, Bodegraven, Nieuwerbrug a/d Rijn, Woerden, Woerdense Verlaat, De Hoef, Vrouwenakker, Leimuiden, Oude Wetering naar de finish (bekijk de gehele route op afstandmeten.nl)

Dit jaar was ook de temperatuur uitzonderlijk hoog. Er werd zelfs een datum-warmte record gebroken met 24 graden Celsius in De Bilt. Naast  golven en klotsend vaarwater, dus ook veel klotsende oksels: we zagen de roeiers etappe na etappe lichter gekleed gaan.

Als snel was duidelijk dat de boot met de jongste roeiers en hun jeugdige coach Menno ook dit jaar weer voor de hoofdprijs ging. Als laatste gestart, hadden ze bij de eerste stop al 4 boten ingehaald. Het was dan ook geen verrassing dat de Wildemannen community met Milou, Nathan, Jorrit, Jonas, Thomas en Menno na een roeitijd van 8 uur een 33 minuten als eerste over de finish kwam.

De tweede plaats was voor het gastteam, dat na precies 9 uur wist te finishen. Ook heel knap, omdat alle leden van dit sportieve team de 90 km volledig op spierkracht hebben volbracht. Na iedere roei-etappe sprongen ze energiek op de fiets om naar het volgende wisselpunt te koersen. Vastberaden om deze tocht zo snel en energie neutraal mogelijk te volbrengen.

De derde plek, was voor het team van de Jan De Lapper. Ook voor dit team veel respect. Want, met een finish tijd van 9 uur en 30 minuten hebben zij bewezen dat je met veel training en doorzettingsvermogen zelfs met een zware boot nog een mooie tijd kunt neerzetten.

Uiteraard hebben ook de andere teams (Snorkels 1 & 2, de Pink Ladies en Fast Wolfspider) een mooie prestatie geleverd. Iedereen is er in geslaagd om de tocht te volbrengen en persoonlijke doelstellingen te halen. Met elkaar hebben ze nieuwe routes verkend, genoten van de sportieve uitdaging en veel gezelligheid beleefd. En dat is ook belangrijk!

Ook heel veel waardering voor de goede zorgen van alle vrijwilligers tijdens en na afloop van de tocht. Na ontvangst van de medailles kon een ieder bij de heerlijke BBQ weer op krachten komen. Het was fantastisch. Volgend jaar gaan we voor de lustrum editie van deze tocht….

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur