Spaarne Lenterace 2023

Op de prachtige lentedag van 14 mei, hebben Kor en Ton in het heren masters dubbeltwee veld gestreden in een deelnemersveld van 13 ploegen in verschillende leeftijdscatagorieen. Het verschil tussen masters en senioren (onder 27 jaar) zit overigens vooral in de ‘jeugdige explosiviteit’. Master-roeiers kunnen door hun leeftijd iets minder hard starten en eindsprinten, maar zijn als het gaat om baansnelheid niet heel veel minder dan jongere collega’s. Dit bleek ook wel uit de winnende tijd van onder de 17 minuten over een baan 4.5 kilometer, dit is een zeer respectabele snelheid van bijna 16 (!) kilometer per uur.

Helaas hebben wij flink wat tijd verspeeld in de afslag van de Ringvaart naar het Spaarne. Doordat we opgelopen werden door een prima roeiende ploeg van Viking (2de in de eindstand) waren we genoodzaakt een (te) ruime buitenbocht te nemen, zodat we bijna uit de bocht vlogen en even flink in de ankers moesten. Het was even pech dat we op deze plek werden opgelopen zodat er geen goede stuurkeuzes te maken waren, maar veiligheid voor alles. Misschien volgende keer een “Head” vinnetje of een voetstuur in de boot monteren.

Deze actie heeft mischien in totaal 30 seconden gekost en dus een aantal plaatsen in de einduitslag. Toch hebben we een aantal ploegen achter ons kunnen houden en kijken we terug op een zeer geslaagde roei-middag. De wedstrijdorganisatie was wederom geweldig en wij vinden dat deze wedstijd volgend jaar meer Iris ploegen verdiend. Gezien het feit dat dit bijna een thuiswedstrijd is, is deze wedstrijd zeer laagdrempeling en een uitgelezen kans om met je ploegje te racen.

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur