Milou pakt zilver én goud op Bosbaan

Tijdens het weekend van 3 en 4 juni wist jeugdlid Milou Galdeij twee keer een podium plek te behalen tijdens de ARB & NK wedstrijden, georganiseerd door de Amsterdamse Roeibond.

Dat Milou snel kon roeien wisten we natuurlijk al lang. Maar na dit weekend, waarin ook de titels voor NK Groot junioren verdeeld werden, heeft ze overduidelijk bewezen dat ze tot onze nationale roeitop behoort.

Zaterdag roeide Milou samen met 3 roeiers van vereniging De Hunze uit Groningen de finale wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap in de klasse M16 4x. Hier wist het viertal als tweede te finishen in een tijd van 8:14,78, slechts 5 seconden na de winnende ploeg.

Zondag kwam Milou opnieuw in actie. Toen roeide ze samen met haar vaste roeimaatje Emma Wissing van R.V. Gouda in de klasse M16 B 2x. Een zenuwslopende race, want de boot van Milou en Emma lag tot de laatste 500 meter vlak achter de boot van vereniging De Hoop uit Amsterdam. Door een krachtige eindspurt wisten Milou en Emma zich echter naar voren te vechten en de wedstrijd te winnen in een tijd van 8:51,64.

“Nog nooit zo blij geweest om een wedstrijd te winnen als bij deze spannende strijd” , aldus Milou na het winnen van de zwaarbevochten gouden medaille in het instroomklassement.

Gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!

M16 4x: Meisjes 16 dubbelvier
M16 B 2x: Meisjes 16 B dubbeltwee (de B staat voor instroomklassement en geeft aan dat de deelnemers dit jaar voor het eerst deelnemen in deze klasse)