Met de coastal op De Kaag

Omdat de Coastal wedstrijden bij Scheveningen dit weekend (7-7) niet doorgingen vanwege golfslag en wind had Jan van Griethuizen een alternatief georganiseerd op de Kaag. Hij had een parcourtje uitgezet van ca 1,5 km rond 2 boeitjes op het Joppe en zowel RV-de Kaag als RV-Iris zouden met hun boot en roeiers komen. Deelgenomen kon worden, bij Iris, door de mensen die hun Coastal brevet gehaald hadden. Doel was lekker onderling sparren in verschillende team samenstellingen en in verschillende boten, gewoon plezier hebben en een andere boot en roeiers leren kennen.

Er zijn 3 heats gevaren in verschillende samenstellingen. Gewisseld werd er bij het zwemstrandje naast Brasserie Coazy. De boot van Iris was, door zijn sterke stuur reactie, wel in het voordeel bij het ronden van de boeien. De snelheden tijdens de heats lagen tussen de 12, tot even boven de 14 km/u en men had volop plezier.

Na afloop hebben we nog even bij Coazy gezeten voor het gezellige napraten, een drankje en om hun gebak op te maken.

Jan wil in het najaar nog een keer een dergelijk wedstrijdje organiseren. Ik hoop dat er dan meer Iris leden zijn met hun Coastal brevet die deelnemen, maar ook ben ik voorstander om af en toe gewoon eens een stukje te sparren met de coastal van RV-de Kaag, of een andere boot, omdat het je toch wat scherper houdt. Alle deelnemers waren in ieder geval erg enthousiast over dit leuke evenement.

Geschreven door Pim van Vliet

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur