Drie Provinciëntocht 2023

Op zaterdag 22 april werd de Drie-Provinciëntocht al weer voor de derde keer geroeid.

Dit jaar werkten ook de windgoden lekker mee! Na een week met veel wind, was deze eindelijk gaan liggen en konden de deelnemers in alle vroegte met windstil weer vertrekken. Om 6 uur ’s ochtends begonnen 9 C2x+ -boten aan de 90 kilometer lange tocht door de, zoals de naam het al zegt, drie provinciën: Noord- en Zuid-Holland en Utrecht.

Naast 6 Iris-boten verschenen er 3 gastboten aan de start. De Leidse roeivereniging “Die Leythe” had 1 ploeg afgevaardigd en de Gorcumse roei- en zeilvereniging was met 2 boten van de partij. Omdat de tocht in wedstrijdverband geroeid werd, moesten de teams flink doorroeien en snel wisselen. Bij de 3 sluizen op de route werd de tijd stilgezet.

Ondanks de regen in de middag, bleef het qua wind rustig. De route kon dus via de Braassemermeer. Als snel was duidelijk dat de boot met de jongste roeiers voor de hoofdprijs ging. Als achtste boot gestart, kwamen ze als eerste aan bij de Ziendesluis. Onderweg werd er af en toe nog stuivertje gewisseld met team “Die Leythe”. Uiteindelijk wist “Kwek” met Milou, Nathan, Jorrit, Jonas, Thomas en Menno in een tijd van 8 uur een 7 minuten als winnaar over de finish te komen. Dit jaar waren 6 boten sneller dan de winnende boot van vorig jaar. Er zijn dus scherpe tijden neergezet.

Na afloop was er een gezellige BBQ. We willen iedereen die geholpen heeft om deze tocht tot een succes te maken hartelijk bedanken. Volgend jaar gaan we voor de vierde editie!!

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur