Amsterdamse ARB Bosbaanwedstrijden

Op 15 en 16 juni deden onze jeugdroeiers mee aan de ARB Bosbaanwedstrijden in Amsterdam. Het was een winderig weekend met regelmatig regenbuien maar de temperatuur was goed en de wedstrijden gaan gewoon door. Gelukkig voor de roeiers is de ligging van de bosbaan zodanig dat er tijdens de wedstrijd sprake was van meewind, alhoewel dit ook specifieke roeitechniek vergt en de windvlagen hier en daar roet in het eten zouden kunnen gooien.  
 
Op de zaterdag in alle vroegte roeiden Jonas en Nathan in de voorronde de 2000 meter in de categorie Jongens t/m 18 jaar dubbel 2 in een tijd van 7.20 waarmee ze zich plaatsten voor de B finale.
In deze B finale finishten ze met een tijd van 7.07 als vierde. Een mooie progressie, niet alleen binnen deze wedstrijd, maar ook ten opzichte van roeiers van andere verenigingen die in eerdere wedstrijden voor hen eindigden, maar die zij nu achter zich wisten te laten.
 
Milou roeide zaterdag met haar vaste maatje Emma van RV Gouda in de categorie meisjes t/m 16 jaar dubbel 2 naar een ruime overwinning en zij mochten dus het zogenaamde ‘blik’ op het podium in ontvangst nemen.
 
Op de zondag roeiden Milou en Emma samen met Leviene en Lara van Die Leythe in een dubbel 4 voor meisjes t/m 16 jaar eveneens naar ‘blik’. De nummer 2 kwam nog bijna langszij, maar met de laatste krachten wisten ze dit te voorkomen en was het erepodium wederom een feit.
 
Nathan roeide deze dag ook nog een wedstrijd in skiff voor jongens t/m 18 jaar. Ook hier stond hij zijn mannetje en roeide in een tijd van 7.55 naar de eindstreep.
 
Dit soort wedstrijden wordt ook altijd voorzien van live commentaar. In dit weekend is RV Iris meerdere malen positief geroemd, om de mooie bladen, de verzorgde techniek en het feit dat een kleine (wedstrijd)vereniging zich op de kaart zet. Een mooie opsteker voor Jonas, Nathan en coach Mariette, die hier wekelijks veel trainingsuren in stoppen.

Deel dit bericht .....

Iris Nieuwsflits

Wil je een email ontvangen als er een nieuw nieuwsbericht geplaatst is op deze website? Meld je dan aan voor de ‘nieuwsflits’.

Roeivereniging Iris

Verenigingsondersteuning

Scroll naar boven

Geef je opmerkingen, verbeterpunten of complimenten door aan de communicatiecommissie. Bedankt!

Open Dag

13 april - van 10 tot 14 uur