Roeivereniging Iris, de roeivereniging van de bollenstreek

 

De roeivereniging IRIS is opgericht in 2009. De vereniging bestaat uit een groeiend aantal zeer enthousiaste leden die hun hart bij de watersport hebben liggen. De vereniging heeft de beschikking over een indrukwekkend aantal boten met een variëteit die het voor elke roeier mogelijk maakt op zijn of haar eigen niveau de roeisport te beoefenen. Van beginnend roeier tot aan wedstrijdniveau, van zeer jong (vanaf ± 8 tot 10 jaar) tot veel ouder. Ons roeiwater is de Ringvaart van de Haarlemmermeer en de Kagerplassen.

 

Over ons

De roeivereniging IRIS is opgericht in 2009.

De vereniging bestaat uit een groeiend aantal zeer enthousiaste leden die hun hart bij de watersport in het algemeen en de roeisport in het bijzonder hebben liggen.

 

Om dit mogelijk te maken heeft de vereniging de beschikking over een indrukwekkend aantal boten met een variëteit die het voor elke roeier mogelijk maakt op zijn of haar eigen niveau de roeisport te beoefenen. Van beginnend roeier tot aan wedstrijdniveau, van zeer jong (vanaf ± 8 tot 10 jaar) tot veel ouder.

 

Ons roeiwater is in de eerste aanleg de ringvaart van de Haarlemmermeer, van waaruit je naar de Kaag of Leiden kan roeien, of gewoon kan oefenen.

Roeien kan op jouw manier. Je kunt samen met andere starters een ploeg vormen en recreatief elke week een uur op het water zijn. Maar je kunt ook trainen voor een wedstrijd, in een skiff (1 persoons) of in een meerpersoonsboot.

We roeien ieder ook jaar meerdere tochten, naar de binnenstad van Leiden, door de bollenvelden in het voorjaar en, 1 keer per jaar, in het buitenland zoals Bvb. Parijs, Venetië, Gent of op de Moezel.Ook doen we meerdere keren per jaar mee aan toertochten die door andere verenigingen worden georganiseerd

De roeivereniging zelf ligt aan de Greveling in Lisse, een zeer rustige en veilige omgeving om de roeibeginselen onder de knie te krijgen. Kortom, ideaal roeiwater.

IRIS is in negen jaar uitgegroeid tot een open, ongedwongen, gezellige en warme vereniging. Roeien is belangrijk, maar de sfeer van een nieuwjaarsborrel, een zomer BBQ of een buitenlandse reis wordt net zo gewaardeerd.

Lid worden

Wil je lid worden, of een keertje proefroeien en kennismaken? Dat kan,  Klik hier

slider-8-750x255
sail-2015-750x255
slider-1-750x255

 

  

 

 

 

 

 

Adresgegevens

 

Roeivereniging Iris

Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: ofni.[antispam].@rv-iris.nl

mobiel: 06-83 778 160

Verenigingsondersteuning