Vrijdag 13 december was het kookteam van RV Iris weer in topvorm. Ze hadden ook voor dit jaar het traditionele Iris kerstdiner voorbereid, dat in een volledig in kerstsfeer versierde sociëteit werd geserveerd. De gezellige sfeer ontstond meteen al bij de borrel rondom de bar, waar de gasten (50 in totaal) zich verzamelden.
Na de borrel namen de gasten plaats aan de feestelijk gedekte tafels, waar ze als voorgerecht een kleurrijke salade kregen, die iedereen meteen in de kerstsfeer bracht. Dit werd gevolgd door een verwarmende bospaddenstoelenbouillon. Het hoofdgerecht bood twee keuzes: kaasfondue of bouillonfondue. De gerechten werden met zorg bereid in de keuken, waar het kookteam met heel veel energie in de pannen roerde om de fondue perfect te krijgen. De laatste verlengsnoeren werden uitgerold en aan de juiste tafels bevestigd, waarna de stoelendans begon. Iedereen werd naar de juiste fonduetafel begeleid, de branders werden ontstoken en het fonduen kon beginnen.
Terwijl de gasten genoten van hun fondue en een drankje, werd er gezellig gekletst, gedoopt en gegeten. Het afruimen van de tafels tussen de gangen door verliep vlot, daar de gasten bij toerbeurt zelf de borden naar de afwasmachine brachten. De sfeer bleef er goed in en alles verliep op rolletjes.
Als vierde gang werd het indrukwekkende dessertbuffet gepresenteerd, met een keur aan zelfgemaakte kersttaarten. Van appeltaart en brownies tot redvelvetcake, amaretto bavarois en advocaattaart – voor ieder wat wils. Iedereen kon genieten van deze heerlijke proeverij en de laatste gaatjes in de maag werden gevuld. Met een afsluitend kopje koffie of thee werd de avond in stijl afgerond, waarna iedereen voldaan naar huis ging.
Wil je ook eens aansluiten bij een van de kookavonden die door het jaar heen plaats vinden, houd dan de kalender op de website goed in de gaten.