Roeivereniging Iris, de roeivereniging van de bollenstreek

 

De roeivereniging IRIS is opgericht in 2009. De vereniging bestaat uit een groeiend aantal zeer enthousiaste leden die hun hart bij de watersport hebben liggen. De vereniging heeft de beschikking over een indrukwekkend aantal boten met een variëteit die het voor elke roeier mogelijk maakt op zijn of haar eigen niveau de roeisport te beoefenen. Van beginnend roeier tot aan wedstrijdniveau, van zeer jong (vanaf ± 8 tot 10 jaar) tot veel ouder. Ons roeiwater is de Ringvaart van de Haarlemmermeer en de Kagerplassen.

 

Instaproeien

wp9a6c98a8-05-06

Instaproeien

Geen ploeg of gewoon eens met iemand anders roeien...? Stap in!


Vanaf 17 september gaan we op zondagochtend een instapuur organiseren voor roeiers die S1 of S2 hebben gehaald. (Als je nog aan het lessen bent kan je aansluiten nadat je je S1 of S2 examen hebt gehaald)

We willen ook een doordeweekse ochtend inroosteren maar weten nog niet wat een handige ochtend is, dit volgt later. Suggesties welkom.

We starten in ieder geval met de zondagochtend.


1e instapuur: Zondag 17 september. 9.30 uur

Tijdens dit uur roei je met verschillende clubgenoten. Er wordt geroeid in C- en gladde boten, afhankelijk van de aanwezigen. Tevens is er iedere 1e van de maand een coach aanwezig om de roeitechniek bij te schaven. De ervaring leert dat als je enige tijd niet gecoacht bent er het een en ander te corrigeren is. Doel van aanwezigheid coach is het verbeteren van je techniek en daarmee het voorkomen van blessures. Werken aan je conditie kan je zelf. Na afloop wordt er gezamenlijk koffie gedronken

De eerste maand zal er iedere zondag een coach aanwezig  zijn om het instaproeien op te starten. Daarna sluit de coach eens per maand aan.

Je hoeft je niet aan te melden voor een instap uur. Als je zorgt dat je op tijd aanwezig bent, dan kan je zelf bepalen met wie je in de boot gaat. Laatkomers moeten de C1 of skiff pakken, dus zorg dat je 10 minuten van te voren aanwezig bent.

Het instapuur gaat altijd door. Bij harde regen, mist, vorst wordt het ergometeren

 

 

 

 

 

Adresgegevens

 

Roeivereniging Iris

Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: ofni.[antispam].@rv-iris.nl

mobiel: 06-83 778 160

Verenigingsondersteuning

vdm