Lid worden?

Wil je lid worden of een keertje proefroeien en kennismaken? Dat kan! Klik hier.

Roeivereniging Iris

Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

roeien.lisse@gmail.com

Ontwerp en realisatie: RV Iris communicatiecommissie, 1e P. C. Service

Privacybeleid Roeivereniging Iris

Home Beveiligd gedeelte

Contact en route

Op deze pagina vindt je de verslagen van de wedstrijden waar de roeiers van onze vereniging aan hebben meegedaan, met hun persoonlijke ervaringen.

Hoe heb ik de Tweehead op De Amstel beleefd?

Ik vond het heel erg leuk om deze wedstrijd te varen met Núria(van Die Leyhte). Wij hebben voordat we deze wedstrijd deden iedere dag getraind om ons doel te bereiken, eerste worden. Toen wij de eerste keer samen in de boot gingen, ging het wat stroef. Gedurende de trainingen ging het steeds beter. We hebben bij de laatste training alles op alles gezet om te zorgen dat alles goed ging. We waren allebei heel blij over het resultaat na die week. De dag voor de wedstrijd gingen we de route van de wedstrijd even doornemen en uitproberen. Ik vond het heel fijn om dit even te doen, zodat je al een beetje weet hoe de route in elkaar zit. Ik vond het best wel spannend om deze wedstrijd te varen, omdat het mijn eerste waterwedstrijd was. Voor de start waren mijn zenuwen het ergste, maar gedurende de wedstrijd werd dat veel minder. Tijdens de wedstrijd verliep alles goed, een klein stuur foutje waardoor wij wat tijd verloren hebben. Wij hebben ons doel gehaald, door met een gedeelde eerste plek de wedstrijd te winnen.

Hoe heb ik het Aegon NK klein op de WAB beleefd?

Ik vond het best wel gaaf om mee te mogen doen met het NK klein. Ik heb er hard voor moeten trainen, maar dat heb ik er voor over. Ik heb het Aegon NK klein geskift  en ben hiermee 3e geworden. De dagen voor de wedstrijd was ik wel al een beetje zenuwachtig, voor de timetrial was het het ergst. Ik had afgesproken met mijn coach(Ed Maan van Die Leyhte) dat ik heel erg gefocust en goed zou gaan roeien. Doordat ik heel erg gefocust was had ik niet door dat ik gedurende de wedstrijd al mensen had ingehaald. Ik lag opgegeven moment derde in mijn head, hierdoor was ik sowieso door naar de halve finale. Ik was heel erg blij, omdat ik dan de dag erop maar één keer hoefde te varen in plaats van twee keer. Voor dat ik de halve finale ging starten keek in naar het water en zag ik grote golven, ik dacht wat zijn die golven groot. Ik werd nerveuzer, omdat ik bang was dat ik ging omvallen. Tijdens de wedstrijd heb ik één flinke snoek gemaakt en een paar wat minder grote snoeken. Ik kreeg doordat de golven hoog waren veel water me boot in. Ik bleef gelukkig goed doorvaren, omdat ik golven wel gewend was als in op de ringvaart trainde met mijn coach Mariette. Bij de 1500 meter zag ik dat ik 3e lag en dat ik vlak bij de nummer twee was. Ik dacht als ik nu 3e blijf terwijl ik zo hard geknokt heb deze race ben ik niet blij, hierdoor ging ik op het laatste moment de nummer twee voorbij en lag ik 2e. ik was door naar de finale. In de finale was het water rustiger, maar was de spanning hoger. Ik heb in deze race alles gegeven wat ik nog in me had en ik ben hier 3e geworden, een podium plaats. Ik was heel erg blij en heel erg moe. Ik ben heel erg blij met mijn prestatie terwijl ik nog maar ongeveer 1 jaar roei.

Isabel van Opzeeland heeft aan twee wedstrijden meegedaan, namelijk de Tweehead op de Amstel en de Aegon NK klein op de Willem Alexander Baan in Rotterdam. Hieronder de verslagen.

Je kan de verslagen ook downloaden als PDF, zie hiernaast.

Hoe heb ik de Tweehead op De Amstel beleeft.pdf

Tweehead